Warning: mysql_query(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/users/A004373/oeral.be/www.oeral.be/scripts/ez_sql.php on line 153
O E R A L

**** **** **** **** **** ****

















Fuel Service BVBA (Oeral)
Louizalaan 283/25
1050 Brussel
B.T.W.: BE 0452 015 446
  

»
 
»

OERAL

 

GEKEND UIT DE PUBLICITEIT

DE BESTE PRIJS VOOR DE BESTE KWALITEIT

OERAL heeft via diverse kanalen aandacht gekregen in de pers én zelf publiciteit gemaakt. Onderstaand lijstje geeft een impressie.
 

TV Limburg
(november 2005)


We lanceren een unieke publiciteitscampagne via TV Limburg waarbij dagelijks één van onze stations in de kijker wordt geplaatst met onze beste prijzen. Het promotie-clipje kan u bekijken via deze link ( ± 1,0MB, flash)

 

TV Limburg
(november 2005)


Via TV Limburg werd meermaals promotie gemaakt voor de OERAL MAZOUT. Het laatste promotie-clipje kan u bekijken via deze link ( ± 1,0MB, flash)

 

Het Belang Van Limburg
(augustus 2005)
Lagere prijzen gezien?

U reageerde massaal op ons overzicht van de goedkoopste tarieven in Limburg. Heel veel lezers vonden het een schitterend initiatief. De brandstofleveranciers zelf waren minder enthousiast en vonden het jammer dat we geen aandacht hadden besteed aan extra elementen zoals service aan de klant. Toch zijn er enkele fouten geslopen in ons overzicht. Brandstofleverancier Oeral laat weten dat zij overal in de provincie de goedkoopste willen zijn. Terwijl we een reportage maakten over het goedkoopste station Bijloos in Ham (met prijs gisteren op 1,009), verlaagde Oeral plots zijn prijzen in Ham: nu kunt u er een liter diesel tanken voor 0,998 en goedkoper hebben we gisteren nergens gevonden. Ook in zijn andere Limburgse stations belooft Oeral onder de prijs te blijven van de concurrenten.
In Bree is tankstation Heynickx het goedkoopst, diesel staat daar op 1,052, euro95 kost 1,290.
In Bilzen was tankstation LW Trading het goedkoopst met 1,269 voor euro95 en 1,333 voor euro98, voor diesel hebben ze dezelfde prijs als Dubois en Jet.
[Hans Cardyn]

 

Het Belang Van Limburg
(januari 2005)
Starten met een benzinestation is hachelijke onderneming.

Tankstationhouders leven in België met het water aan de lippen. De concurrentie is bikkelhard. Tch slaagde Oeral Belgium erin een rendabele keten uit te bouwen die brandstof levert aan zeer scherpe prijzen.
Belgische tankstations krijgen gemiddeld maar de helft van het aantal auto’s onder hun afdak van tankstations in de ons omringende landen. Dat komt doordat er heel wat meer tankstations zijn in België waardoor het verkoopsvolume per station ook nog eens een stuk lager ligt.
De grote slokoppen in het Belgische verhaal liggen langs de autowegen. Dat zijn tankstations die ver boven het gemiddelde omzetten en met andere woorden het debiet van de stations langs de gewone wegen nog maar eens naar beneden halen. Reken daarbij nog eens de milieuwetgeving die op de rentabiliteit weegt en het wordt al snel duidelijk waarom een tankstation langs de nationale wegen alle moeite van de wereld heeft om rendabel te draaien.

Personeel

Wie in België dan ook nog eens met een onbekend merk wil beginnen, is wel helemaal avontuurlijk aangelegd. Oeral Belgium slaagde er toch in. In Limburg is Oeral nu een rendabel net aan het uitbouwen. Vandaag heeft het merk acht stations in Limburg, binnenkort gaat in Beringen nog een station open.
Dat het Oeral lukt heeft veel te maken met het personeelsbeleid van de keten. Het aantal personeelsleden is tot het strikte minimum herleid. Ze moeten wel, verdedigen ze zich. Want er is een collectieve arbeidsovereenkomst tussen de Belgische Petroleumfederatie en de vakbonden en daar zijn niet bepaald de laagste lonen overeengekomen. Ter illustratie: de laagst geschoolde werkkrachten, schoonmakers en kantinehulp krijgen 14,37 euro per uur betaald. De hoogste lonen zijn er voor het geschoolde personeel, dat 16.68 euro incasseert. Ook de bedienden verdienen goed hun brood in de petroleumsector. “Het is in deze sector kiezen of delen,” zegt Danny Baerts van Oeral Belgium, “ofwel lever je een gepersonaliseerde service en moet je meer vragen aan de pomp, of je gaat scherp in de prijs, maar dan moet je er wel zelf iets voor over hebben.”
Alle Oeral stations zijn volledig geautomatiseerd. Je kan alleen tanken als je een bankkaart hebt (met betaalautomaten en Oeral tankkaart kan natuurlijk ook, nvdr). Verder wordt er, in tegenstelling tot veel andere tankstations, alleen maar brandstof aan de man gebracht. Want wie met shops en andere activiteiten begint, is verplicht om personeel in te huren.
Bij Oeral werken ze bovendien met één mobiel serviceteam dat op geregelde tijdstippen de ronde langs de tankstations maakt. Want wie een tankstation helemaal onbeheerd achterlaat, komt vroeg of laat in de problemen.
[Erik Klerckx]

 

Het Belang Van Limburg, rubriek 'Vooraan'
(25-10-2004)
BEKNOPT - Tijger in je tank is brood in de zak

HASSELT - Door een beetje uit te kijken en prijzen te vergelijken, kan een autobestuurder een handvol euro's uitsparen bij elke tankbeurt. Uit een steekproef van onze redactie blijkt dat de prijs van de diesel in benzinestations, die nauwelijks enkele honderden meters van elkaar liggen, tot 10 eurocent hoger of lager kan zijn.
Sinds vrijdag bedraagt de officiële maximumprijs voor één liter diesel aan de pomp 1,009 euro, maar die prijs wordt zelden aangerekend. Het goedkoopst is de dieselrijder af in Hasselt, bij het onbemande benzinestation van Oeral. Daar bedraagt de prijs van de diesel 'maar' 0,899 euro. Goede tweede is het Essostation aan de Kuringersteenweg. Daar kost de diesel sedert vrijdag 0,924 euro per liter, of 0,085 euro minder dan de maximumprijs. Wat betekent dat u op twintig liter een gesneden brood heeft verdiend, door een tijger in je tank te stoppen. [GW]

 

Het Belang Van Limburg, rubriek 'Vooraan'
(23-10-2004)
Vergelijk en bespaar 10 eurocent op diesel

Sinds vrijdag bedraagt de maximumprijs voor één liter diesel aan de pomp 1,009 euro. Maar de wet van vraag en aanbod zorgt ervoor dat menig pomphouder met zijn prijs gewillig onder deze hoogst toegestane prijs duikt. Een bezoek aan acht Hasseltse tankstations leert ons dat een clevere, prijsbewuste dieseltanker door een eenvoudige prijsvergelijking 10 eurocent per liter kan besparen.

HASSELT -In ons land worden de maximumprijzen voor olieproducten vastgelegd volgens het programmacontract, een overeenkomst tussen de Belgische overheid en de oliesector. Dat zorgt er onder meer voor dat de prijsschommelingen op de internationale oliemarkten voor de consument afgevlakt worden. "Het programmacontract bepaalt enkel de maximumprijs die door de pomphouders niet overschreden mag worden", weet Johan Mattart van de Federatie van Brandstoffenhandelaars. "Onder deze grens mogen ze hun literprijs vrij bepalen. De wet van vraag en aanbod speelt hierbij een doorslaggevende rol. De handelaars houden rekening met de concurrentie in de nabije omgeving. Zet een naburig tankstation zijn prijs vrij laag, dan ben je haast verplicht te volgen."
Ook aankoopbeleid en budget van het pompstation bepalen mee de prijs. "Een tankstation dat deel uitmaakt van een keten zal betere aankoopprijzen kunnen bedingen bij de leverancier dan individuele spelers. Het contract met de leverancier bepaalt in grote mate de prijszetting."
1,009 euro voor een liter diesel is de norm. Maar daar we graag zo voordelig mogelijk met de wagen over het weggennet tuffen, bezochten we gisteren acht willekeurige Hasseltse tankstations in het kader van een prijsvergelijking. Let wel, het gaat om een steekproef. Het is best mogelijk dat een ander tankstation onder dezelfde vlag een totaal andere prijs voor een liter diesel aanrekent.
De rondvraag leverde ons in ieder geval een gevarieerde prijslijst op (zie grafiek). Slechts twee tankstations rekenen de maximumprijs van 1,009 euro per liter diesel aan. De andere pomphouders bepalen hun prijs tussen 0,90 en 1 euro. Enkel Oeral, niet toevallig het enige onbemande tankstation uit de steekproef, gaat nog iets verder met een literprijs van 0,899 euro. Het verschil tussen de hoogste (1,009 euro) en de laagste (0,899) literprijs bedraagt 0,11 euro. Lijkt verwaarloosbaar maar op een volle tank van pakweg 60 liter toch goed voor een besparing van 6,6 euro. [Jo TREKELS]


 

Het Belang Van Limburg, rubriek 'Job'
(23-10-2004)
"Lage prijs is de beste service"

'Business & Jobs' portretteert tankstationketen Oeral'
Het is niet zo dat de Limburgse brandstofhandelaars beter worden van de hoge olieprijs. Dat zegt voorzitter Jos Ruland van de Beroepsvereniging van Handelaars in Brandstoffen van Limburg. "Ook wij zien met lede ogen de prijzen van stookolie, benzine en diesel door het dak gaan. En net als de consument moeten we daardoor dieper in de buidel tasten." TVL-magazine 'Business & Jobs' trekt dit weekend op onderzoek en portretteert Oeral, een keten van tankstations waar de prijzen gemiddeld lager liggen dan elders.
HASSELT -Op het hoofdkantoor van Oeral Belgium in Luik vergewist presentator Werner Couck zich van de strategie van de oliemaatschappij. En meteen blijkt dat er over concepten gedacht wordt. Het bedrijf zou de arbeidsmarkt van dienst kunnen zijn door zijn personeelsbestand te laten groeien, maar kiest bewust voor een concept ten dienste van de consument.
Bij Oeral Belgium werken dan ook slechts een handvol medewerkers. "Maar door elke tussenschakel te schrappen, kunnen we op onze prijs spelen," zegt manager Danny Baerts van Oeral Belgium. "In onze servicestations is geen bediening en zijn er geen shops. Dat is een bewuste keuze: prijs is voor ons de beste service." Maar onbemande stations werken wel het onveiligheidsgevoel in de hand. Baerts: "En ook daar hebben we over nagedacht. De stations zijn wit geschilderd en er speelt muziek. Meermaals per dag is er bovendien een onderhoudsploeg die de locaties bezoekt."
Tankkaart
En dat is hun vrije keuze natuurlijk. Maar nu de overheid de bedrijfswagens opnieuw met een belasting sanctioneert, (voortaan zal men op alle bedrijfswagens sociale zekerheid moeten betalen, nvdr.) promoten wij een tweede tankkaart voor de Limburgse bedrijven. Een Limburgse tankkaart naast een internationale. Zo kunnen ook bedrijven prijsbewust tanken." En zoals bij elke oliemaatschappij krijgt de bezitter van een tankkaart elke maand een overzicht van welke wagens wanneer welk product getankt hebben.
Baerts is er zich van bewust dat "niet iedereen voor de beste prijs kan kiezen. Heel wat bedrijven hebben al langer een tankkaart waarmee ze hun hele wagenpark verbinden aan het tanken bij collega's van ons.
[Dirk BILLION]

 

TV Limburg
(18-01-2005)


Via TV Limburg werd meermaals promotie gemaakt voor de OERAL tankstations. Het laatste promotie-clipje kan u bekijken via deze link ( ± 0,5MB, flash) of in een groter formaat via deze link. ( ± 4MB, flash)


 

TV Limburg
TV Publiek
(18-01-2005)


Oeral sponsort 'TV Publiek' op TV Limburg. Een programma dat dicht bij de mensen staat. Niet toevallig ook de filosofie van Oeral.

Via deze link kan u de billboard van TV Publiek bekijken ( ± 2MB, flash)